Verlichting is een essentieel onderdeel van ons leven geworden. Het doet meer dan alleen de plek verlichten, het kan ook het humeur beïnvloeden. Tegenwoordig zijn er veel opties beschikbaar voor verlichting. Een daarvan is neonverlichting en de andere is ledverlichting. Beide verlichtingen zijn populair vanwege de opvallende uitstraling en de energiezuinige karakter. In dit blog gaan we het verschil tussen ledverlichting en neonverlichting bespreken, zodat je de beste optie voor jouw project kunt kiezen.

1. Design
Zowel led- als neonverlichting hebben hun unieke ontwerp. Ledverlichting kan worden gemaakt in verschillende vormen, zoals strips en panelen. Het kan gemakkelijk worden geïntegreerd in verschillende ontwerpen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Neonverlichting wordt over het algemeen gemaakt in de klassieke buisvorm en is beschikbaar in een beperkt aantal kleuren.

2. Levensduur
De levensduur van ledverlichting is veel langer dan die van neonverlichting. Ledlampen gaan ongeveer 50.000 tot 100.000 uur mee, terwijl neonlampen ongeveer 30.000 uur meegaan. Als het gaat om de levensduur van de verlichting, is ledverlichting dus de betere optie.

3. Energieverbruik
Zowel led- als neonverlichting zijn energiezuinig in vergelijking met traditionele verlichting. Ledverlichting is echter veel zuiniger dan neonverlichting als we de cijfers vergelijken. Een ledverlichting verbruikt ongeveer 80% minder energie dan neonverlichting. Dit is omdat ledverlichting minder wattage nodig heeft om meer licht te produceren.

4. Helderheid
Zowel led- als neonverlichting zijn sterk genoeg om goed zichtbaar te zijn. Ledverlichting geeft een helder en strak licht af, terwijl neonverlichting een warm en zacht licht afgeeft. Welke verlichting het beste bij jouw project past, hangt af van het doel van de verlichting.

5. Prijs
Als we naar de prijs kijken, is ledverlichting duurder dan neonverlichting. Dit verschilt echter per project en ontwerp. Omdat ledverlichting een langere levensduur heeft, is de initiële investering in ledverlichting wellicht meer, maar levert het uiteindelijk aanzienlijke besparingen op.

Zoals je hebt gelezen, zijn ledverlichting en neonverlichting beide goede opties voor verlichtingsprojecten. Het is belangrijk om te bepalen welke verlichting het beste bij jouw project past. Ledverlichting heeft een langere levensduur, minder energieverbruik en is gemakkelijk in verschillende ontwerpen te integreren, terwijl neonverlichting verkrijgbaar is in een beperkt aantal kleuren en een warme sfeer met zich meebrengt. Het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen en de juiste verlichting voor je project te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *