slotenmaker-utrecht
Een eenvoudige gids voor inbraakbeveiliging

september 8, 2022

Inbraak is een misdaad die over de hele wereld voorkomt. In sommige landen is het de meest voorkomende vorm van diefstal. Het is ook een van de meest traumatische misdaden die slachtoffers kunnen meemaken.

Een inbraakalarmsysteem kan een geweldige manier zijn om uw huis te beschermen tegen inbrekers. Er zijn echter veel verschillende soorten beveiligingsalarmen beschikbaar en dit artikel zal ze in detail onderzoeken om u te helpen beslissen welke het beste bij uw behoeften past.

Een inbraakalarmsysteem is een apparaat dat een inbraak detecteert en de autoriteiten of omwonenden hierover waarschuwt, zodat ze de politie kunnen bellen of zelf op onderzoek kunnen gaan. Er zijn veel verschillende soorten beveiligingsalarmen beschikbaar en dit artikel zal ze in detail onderzoeken om u te helpen beslissen welke het beste bij uw behoeften past. Opzoek naar een bedrijf die dit kan installeren voor u? Check dan slotenmaker Utrecht.

7 tekenen dat u gevaar loopt te worden ingebroken

Inbrekers zijn opportunistisch en zullen overgaan tot inbraak wanneer ze een gemakkelijk doelwit zien.

7 tekenen dat je het risico loopt te worden ingebroken:

– U woont in een landelijke omgeving.

– Uw woning is geïsoleerd van andere woningen of bedrijven.

– Uw eigendom is onbeveiligd, dus geen inbraakalarm of sloten op de deuren en ramen.

– Je hebt waardevolle spullen in huis staan, zoals grote tv’s, computers, sieraden en horloges.

– Je hebt grote ramen waar je makkelijk in kunt breken.

– Je hebt een tuin met lage schuttingen waar inbrekers makkelijk overheen kunnen klimmen of doorheen kunnen kruipen.

– Je woont in de buurt van een dure school of hogeschool waar inbrekers weten dat er veel studenten met dure spullen in een huurwoning wonen

5 eenvoudige stappen om een inbraak te voorkomen

Stap 1: Laat een inbraakalarmsysteem installeren.

Stap 2: Installeer lichten en bewegingssensoren rond de omtrek van uw eigendom.

Stap 3: Houd de buitenkant van uw huis goed verlicht.

Stap 4: Houd buitenstruiken gesnoeid en verwijder alle bomen die kunnen worden gebruikt om op uw dak te klimmen of door ramen te breken.

Stap 5: Zorg voor een hond of een ander type huisdier dat alarm slaat als iemand probeert in te breken.

Loopt uw huis of bedrijf risico op inbraak?

Inbrekers zijn altijd op zoek naar een makkelijk doelwit. Ze willen niet inbreken in een huis of bedrijf waar een inbraakalarmsysteem is geïnstalleerd.

Het installeren van een inbraakalarmsysteem is het allerbelangrijkste dat u kunt doen om uw huis of bedrijf te beschermen tegen inbraak.

Gids voor het kiezen van het beste beveiligingssysteem voor uw huis/bedrijf

Voordat u uw beveiligingssysteem koopt, is het belangrijk om te weten wat u krijgt. De beste manier om dit te doen, is door naar de functies van het systeem te kijken en deze te vergelijken met uw behoeften.

Het eerste waar u aan moet denken, is hoeveel camera’s u wilt. Sommige systemen worden geleverd met slechts één camera, terwijl andere er vier of meer hebben. Je moet ook nadenken over hoeveel dekking je nodig hebt – een camera die de helft van je huis bestrijkt, zou nutteloos zijn als iemand door een raam aan de andere kant zou inbreken! Ten slotte zijn er twee soorten beveiligingssystemen: bedraad en draadloos. Een bekabeld systeem biedt betere bescherming omdat het is aangesloten op de stroomvoorziening van uw huis, maar het betekent ook dat u gaten in uw muren moet boren en een elektricien moet inhuren. Draadloze systemen zijn gemakkelijker voor doe-het-zelvers maar sommige systemen zijn lastiger te installeren. Wij raden daarom ook slotenmaker Utrecht aan om deze klus voor u te klaren!

Uitgelicht

Meer artikelen